Elhunyt Falus Ferenc

Múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték.Örsi Gergely a kerület Polgármestere Facebook oldalán írt megemlékezést a volt tiszti főorvosról.

Sokan ismerték orvosként, a közügyekért felelősséget viselő értelmiségiként, vagy éppen közszolgaként.

Sokan ismerték orvosként, a közügyekért felelősséget viselő értelmiségiként, vagy éppen közszolgaként. Nekünk, budaiaknak azonban elsősorban szomszédunk volt. Itt élt Pasaréten, és mint egy igazi polgár, úgy törődött közvetlen tágabb értelemben vett otthonával, a II. kerülettel is. Míg mások kórtermekből vagy a képernyőről ismerték, mi leginkább a boltban, a teniszpályán vagy a budai kávézókban találkozhattunk vele. Igazi közösségi ember volt, akire mindig számíthattunk, ha Budáért tenni kellett.

Számomra azonban személyes veszteség is Falus Ferenc halála. Huszonéves koromban, közéleti pályám kezdetén együtt kezdtük el harcunkat a budaiak életét megkeserítő parlagfű ellen. Hiába volt akkor országos tisztifőorvosként Magyarország egyik meghatározó állami vezetője, kérdés nélkül ragadott kaszát, ha éppen erre volt szükség. És ugyanígy kérdés nélkül tekintett egy pályakezdő, lelkes, de még tapasztalatlan fiatalembert mindenben partnernek és egyenlő félnek. Ez a fiatalember én voltam, a közös kaszálás pedig barátsággá nemesedett. Ma egy barátomat vesztettem el, mi budaiak pedig egy olyan közösségi embert, aki bármikor készen állt tenni közös ügyeinkért.

Nyugodj békében, Feri, hiányozni fogsz.

/Őrsi Gergely Facebook/

  Fogászati és gyógyszertári asszisztensképzés Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .