Mesefigurák az egykori katonai akadémia kerítésén

Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk díszíti az egykori katonai akadémia kerítését a Pasaréti úton.

Megújult a Pasaréti út mentén az egykori katonai akadémia kerítése. A korábbi szürke, kopottas téglafal – amely méltatlan volt a városrészéhez – helyett gyermeknapi meglepetésként immár a magyar rajzfilmekből jól ismert mesefigurák képei színesítik a látképet.

A Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdióban világszínvonalú magyar animációs filmek készültek, ráadásul alkotóik közül is sokan városrészünkben éltek. A volt akadémia Pasaréti úti oldalán, a játszótérrel szemközti falon már a legnépszerűbb karaktereket láthatják az arrajárók. Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk vagy a magyar népmesék piros madara így visszatérhetett Pasarétre.

A falfestmények Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére összefogással készülhettek el: a terület tulajdonosa, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a tűzfal-festményeiről ismert Színes Város csapata, valamint a kreatív városi programokat szervező hosszúlépés. járunk? csapata vett részt a együttműködésben.

  Elhunyt Cseri Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .