A magyar kultúra napja a II. kerületben

A magyar kultúra napja a II. kerületben – Kiegészítő táblákat helyeztünk el az utcanévtáblák alá, és idézetekkel díszítettük a Mechwart ligeti lépcsőjét

Kiegészítő táblákat helyeztünk el az utcanévtáblák alá a II. kerület azon a közterein, melyek a kulturális élet valamely szereplőjéről kapták a nevüket, hogy mindenki megismerhesse őket, aki szeretné.
A kiegészítő táblákon egy-egy idézettel emlékezünk, melyek vagy az alkotóról szólnak, vagy éppen tőle származnak. Feltüntettük azt is, mikor nevezték el az adott közterületet, és egy qr-kód beolvasásának segítségével alaposabban is megismerhetjük az adott író, zenész vagy színész életművét.


Meggyőződésünk, hogy a kiegészítő táblákkal közelebb kerülünk a kerület helytörténetéhez, sőt a teljes magyar kultúrtörténethez is, hiszen több esetben egészen meglepő lehet, hogy milyen körülmények miatt kapta egy-egy utca a nevét.
Szintén a magyar kultúra napja alkalmából olyan alkotók idézetei díszítik a polgármesteri hivatal lépcsőjét, akik valamilyen módon kötődtek városrészünkhöz. Éltek a kerületben vagy írtak Budáról, és mi jó okkal érezhetjük őket közelebb magunkhoz akár csak azt a pár sort elolvasva a Mechwart liget lépcsőjén.

  Nevezzük el névtelen közterületeinket nőkről, akikre büszkék vagyunk! Közterületek nőnapi névadója 2023

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .