Fűszernövényvásár a II. kerületben

Örsi Gergely, kerületünk polgármestere Facebook oldalán adott helyet egy új kezdeményezés meghirdetésének.

Észrevehető, hogy az ellenzéki kerületi vezetésnél előtérbe került a lakossági kapcsolattartás egy új módja, a közvetlen és kötetlen beszélgetés lehetősége.

„Újra kedvezményes vásár a II. kerületben – ezúttal fűszernövényvásárt szervezünk április 30-án

Sokadik vásárunkat szervezzük a kerületben, és legyen szó almáról, szőregi rózsáról vagy ciklámenről, ezeknek az eseményeknek közös vonásuk, hogy fenntarthatóbbak és költséghatékonyabbak, hiszen kereslet és kínálat egy adott időben találkozik, így nincs szükség tárolási és viszonteladói költségek kigazdálkodására.

Vagyis összességében jobban jár a vásárló, hiszen olcsóbban juthat jó minőségű virághoz, gyümölcshöz vagy fűszernövényhez, és kedvezőbb helyzetbe kerül a termelő is, hiszen közvetlenül a vásárlóknak adhatja el virágát vagy gyümölcsét.

Ezúttal fűszernövényvásárt szervezünk április 30-án, két helyszínen. Fűszernövényeket bárki nevelhet a kertjében, a balkonján, de akár a konyhája ablakában is, hisz ezek a növények kiültetve vagy cserépben tartva hónapokig friss alapanyagot biztosítanak.

Nevelésükhöz nincs szükség sem nagy helyre, sem jelentős induló befektetésre, gyakorlatra vagy komolyabb szaktudásra sem.Ha valaki mégis szeretne hozzáértő segítséget kapni, nekik szívből ajánlom Sirkó Zoltán, a II. kerület főkertészének workshopját április 30-án 10 órától a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Szerepelni fog a kínálatban többek között: kínai metélőhagyma, „közönséges” metélőhagyma, orosz tárkony, borsmenta, fodormenta, szurokfű, rozmaring, orvosi zsálya, citromillatú kakukkfű, kerti kakukkfű és lestyán.

A fűszernövények tervezett ára 690 Ft/db, az orvosi zsálya 940 Ft/db. A növényeket 9×9 centiméteres, illetve az orvosi zsályát 11×11 centiméteres négyzet alakú cserépben tudják megvásárolni április 30-án (szombaton) 9–13 óráig a Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában (1028 Templom utca 2.) és a Marczibányi Téri Művelődési Központ belső parkolójában (1024 Marczibányi tér 5/a).

Regisztráció nem szükséges, a készlet erejéig bárki vásárolhat. Mindenkit szeretettel várunk!

Vásár a Marczibányi Téri Művelődési Központban: https://www.facebook.com/events/310626204561875/

Vásár a Klebelsberg Kultúrkúriaban: https://www.facebook.com/events/976146449545236/

A vásárok folytatódnak, május 7-én várható a tavaszi virágok vására begóniával, pistikével és tagétessel, míg május 21-én a muskátlivásár.”

Reméljük itt a szerkesztőségben, hogy a Polgármester nem a Düne c. film ihlette meg. 🙂

Nézd meg a Facebook-on is

12800Fűszernövényvásár a II. kerületben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .