Megérkezett a Mikulás

December 6-án a II. kerületi óvodákba is megérkezett a Mikulás, aki a szülőkhöz és nagyszülőkhöz hasonlóan szívén viseli a gyerekek egészségét.

Idén ugyanis környezetbarát, újrahasznosított papírtasakban hozta el ajándékait – nyalóka és gumicukor helyett csupa egészséges finomságot, valamint néhány színes ceruzát.
Szerkesztőségünk a Bolyai Utcai Óvodában leshette meg a Mikulás látogatását, akit a gyerekek verssel és dallal fogadtak, majd izgatottan csomagolták ki a meglepetést.

Könczey Rita óvodavezető érdeklődésünkre elmesélte, hogy először kicsit meglepődve fogadták a Mikulás-csomagok megszokottól eltérő megjelenését, de azután rögtön megértették az üzenetét:
– A környezet- és természetvédelem, az újrahasznosítás, illetve az egészséges életmódra nevelés kiemelten hangsúlyos témák a gyermekek személyiségformálásában. Óvodánk immár húsz évvel ezelőtt elkészített pedagógiai programjának is pontosan ezek a vezérelvei, és azóta is ezek képezik az itt folyó nevelőmunka alappilléreit – az eseményről képes tájékoztatót is olvashatsz a kerület önkormányzati oldalán

7170Megérkezett a Mikulás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .