A kerület polgármester Örsi Gergely is szóba került a Borkai ügy folyamodványaként

Örsi Gergely egy videó bejegyzésében mondta el a kapcsolatát a zsarolási ügyben, mely a napokban került napvilágra, mintegy a Borkai ügy folyamodványaként. 

Azért annyiban különbözik a két blog, hogy itt a magát titokban tartó blogger Az Angyal ügyvédjének nevezi magát.

Őrsi Gergely a II. kerületben Láng Zsolt fideszes polgármestert győzte le az önkormányzati választáson. Őrsi a szavazatok 52 százalékát kapta meg, Láng csak 47,6 százalékot – írja az index.hu, ahol a portál azt is megjegyzi, hogy a szintén MSZP-s Molnár Zsoltot is megzsarolták. Az ügy mögött az az Ördög Ügyvédje blog utánzata – Angyal Ügyvédje –  állhat a háttérben, amely Borkai Zsoltot is letaszította a polgármesteri székről.

A két politikus nyilatkozataiban, ha nevet nem is mondtak, de a zsaroló személyét körbeírva utaltak az elkövetőre, mely egyes fórumok szerint az Néneth Gábor lehet, a valamikori Egyenlítő blogot elindította.

„Nincs közöm a bloghoz, azaz de, olvastam” – válaszolta az Index megkeresésére Németh Gábor. Az Index  megkérdezte arról is, tud-e bármit arról a történetről, amit az ellenzéki politikusok leleplezését ígérő Angyal Ügyvédje blog vélelmez.

„Tudok. Aki belpolos újságíró-publicista, az hall ezt-azt. De csak pletykákat, így ezeket felelős újságíróként nem írom le. Nyilván ön is ismer pletykákat, amiket nem ír le nyilvánosan”

– válaszolta Németh.

Mind a két MSZP-s politikus feljelentést tett a rendőrségen.

  Több mint 5 ezer életet oltott ki a törökországi földrengés