Úgy tűnik a kerület nem támogatná Alföldi Róbert színházát

Visszavonta az Átrium magánszínház alapítványának 35 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztését V. Naszályi Márta – ezt a baloldali polgármester a mai testületi ülésen jelentette be – írja a kemény beszólásairól ismert portál

A támogatás elég visszás lenne; a helyi fideszes önkormányzati képviselő szerint az összegért cserébe a kerületi középiskolásoknak érzékenyítő foglalkozásokat tartanának Alföldi Róberték.

Az önkormányzati bizottságokban már háromszor is leszavazták az Alföldi Róbert nevével is fémjelzett magánszínház támogatását. Bár V. Naszályi Márta egy múlt heti lakossági fórumon még kiállt a színház támogatásának terve mellett, amellyel kapcsolatban több kérdést kapott, úgy tűnik, a kudarctól tartva egy hét múlva mégis meghátrált.

A másik oldal másként látja a helyzetet. A 24.hu cikke szerint

Reakció lejárató cikket írni szándékozó újságírók részére

címmel közölt ötpontos javaslatcsomagot az Átrium Színház, alighanem arra a Magyar Nemzet-cikkre reagálva, amely azt firtatta, hogy miért kap támogatást az I. kerületi önkormányzattól a színház, amely nem is az I. kerületben van. A cikkben megszólaló I. kerületi fideszes önkormányzati képviselő Gulyás Gergely Kristóf nehezményezi, hogy „a kerületi középiskolásoknak és gimnazistáknak érzékenyítő programokat akarnak tartani az Alföldi Róbert nevével fémjelzett magánszínház szervezésében”.

A színház a támogatás és az érzékenyítés témájára is reagált. Azt írják,

…a minisztérium ebben az évben sok független színház működési pályázatát NEM bírálta el, ezért idén NULLA forintot kaptunk eddig, ebből és a további támogatásokból kell üzemeltetnünk a színházat. Ha nem kapunk támogatást, kénytelenek leszünk bezárni, amit a cancel culture heves ellenzői és a „két oldal közötti párbeszédet” szorgalmazók nyilván nagy sajnálattal fognak végignézni…

  Elindult a regisztráció a Hungarian Ballet Grand Prix - Veszprém 2023-ra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .