Nem bízunk a saját egészségügyünkben

Az Eurofound felmérése szerint az egész Európai Unióban a magyarok bíznak a legkevésbé az egészségügyi rendszerükben.

Ezen meg sem lepődhetünk, hiszen Kásler Miklós felel a területért, akinek személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az alulfinanszírozottságért, az alacsony fizetésekért, az alapellátás ideiglenes leállításáért, az elhalasztott orvosi beavatkozásokért, és mindezek következményeiért.

Nem javítja az emberek bizalomérzetét az sem, hogy a miniszter szórakoztató történetnek nevezte egy családapa és egy családanya értelmetlen halálát. Ahogyan az sem, hogy a mai napig a raktárakban állnak a védőfelszerelések, miközben még mindig folyamatosan megfertőződnek az egészségügyi dolgozók.

Az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat helyre kell állítani, ehhez pedig Káslernek mennie kell!

A magyar emberek életének és egészségének védelme érdekében pedig az MSZP azt követeli, hogy a kormány kezdje el a teljes lakosság azonnali tesztelését, az idősotthonoktól kezdve, az egészségügyön át, a munkahelyekig! Továbbá követeljük, hogy az egészségügyi dolgozók kapjanak béremelést, és végre kapják meg a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést.

Nyomást kell gyakorolni a Fideszre annak érdekében, hogy teljesítse ezeket a követeléseket, ezért az MSZP közvetlenül az emberekhez fordul, és online aláírásgyűjtésbe kezdett. Pártállásra való tekintet nélkül kérjük mindenkitől, aki egyetért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel is egyeztetett javaslatokkal, hogy aláírásával támogassa a petíciót.

9010Nem bízunk a saját egészségügyünkben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .