245 millió forintból újítottak fel a kerület közútjaiból

Három ütemben újította fel a II. kerületi Rómer Flóris utcát a Szemlőhegy utca és a Margit körút között a HE-DO Kft. A munkálatokra még tavaly februárban írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot a megrendelő Budapest Közút Zrt.

A kivitelezési munkákat konzorciumban nyerte el a HE-DO Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. – utóbbi cég feladata a közvilágítási hálózat fejlesztése és a forgalomtechnikai elemek kivitelezése volt.

A három ütemben megvalósuló beruházásban 1384 méter hosszúságban újult meg a Rómer Flóris utca és környezete.

Egy ritkán alkalmazott módszert használtak a felújításnál. Több közművet süllyeszteni kellett, a hírközlő kábeleket pedig vasbeton védelemmel kellett ellátni.

„Azért kellett ezt a ritkán alkalmazott módszert alkalmazni, mivel ezen a szakaszon az útpálya szintjét nem lehetett tovább emelni. Lefelé a közművektől nem lehetett menni, vastagabb védőréteg építésre, talajcserére a sekély mélységű közművektől szintén nem volt lehetőség. Ezután láttunk neki a Ckt útalap építésnek, majd az alapréteg elkészülése után a kötőréteg is rákerült az útra” – ismertette Timár Gellért.

A befejező munkálatok végeztével a műszaki átadás megkezdődésével a forgalom vissza vehette a teljes építési szakaszon megújult útpályát. A szerződés szerint a kivitelezési határidő 2020. január 1-je volt, ennek ellenére munkálatokkal már 2019. november 26-án előteljesítéssel befejezték.

7570245 millió forintból újítottak fel a kerület közútjaiból