Ingyenes daganatszűrés a János kórházban

Az orrüreg, a szájüreg, a garat, az orca, a gége, a pajzsmirigy daganatos megbetegedéseit szűrik ingyenesen a Szent János Kórházban július 4-én vagy július 7-én 8.30 és 13.00 óra között. Bejelentkezés szükséges!

Ma már a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a betegségeket legjobb megelőzni, de legalább az előre haladásukat megakadályozni. Ez különösen fontos a daganatos megbetegedések esetében, amelyek kezdetben nem mutatkoznak meg látványos vagy fájdalmas tünetekben. Szűrővizsgálat során azonban felfedezhetők a kis eltérések is, és ekkor még sokat lehet tenni a teljes gyógyulásért.

A fej és a nyak szervei rendkívül sokféle szövettípusból épülnek fel, s ezek mindegyikéből kiindulhatnak tumorok. Érintett szerv lehet például az orrüreg, a szájüreg, a garat, az orca, a gége, a pajzsmirigy. Szűréssel nagyon gyorsan fontos információhoz juthat az ember.

Mi kell a szűréshez?

Elsősorban Ön, aki elhatározza, hogy némi időt szán a vizsgálatra.
Másodsorban az orvos, aki szintén időt szánva rá, elvégzi a vizsgálatot.
Harmadsorban hely, ahol Ön találkozhat az orvossal.

A Szent János Kórház fül-orr-gégész és szájsebész szakorvosai – csatlakozva a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációjához – júniusban, a fej-nyaki daganatok világnapja alkalmából egy napot arra szánnak, hogy Önt ingyenesen megvizsgálják, s szükség esetén tanácsot adjanak, vagy terápiát javasoljanak.

Menjen el július 4-én vagy július 7-én 8.30 és 13.00 óra között a Szent János Kórházba egy fájdalommentes vizsgálatra!

Bejelentkezés a 458-4500/4242 vagy 4243-as melléken 9-14 óra között.
Helyszín: Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztály (17-es épület), földszinti szakambulancia.
Cím: 1125 Budapest, Diós árok 1.

Forrás: masodikkerület.hu

1950Ingyenes daganatszűrés a János kórházban