Ki legyen kerületünk díszpolgára?

A kerület polgárai javaslatot tehetnek arra, hogy idén a képviselő-testület kinek adományozzon díszpolgári címet és II. Kerületért Emlékérmet.

A Budapest Főváros II. kerület díszpolgára, posztumusz díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki életművével, kiemelkedő munkásságával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá emberi magatartása alapján köztiszteletben áll, valamint hozzájárult a kerület jó hírnevének öregbítéséhez, elismerésre méltó hagyományainak gazdagításához.

A II. Kerületért Emlékérem azoknak a személyeknek, illetve személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a kerület fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a kerület értékeit növelő maradandó eredményt értek el.

A javaslatokat rövid indoklással együtt február 28-ig a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási Osztályának címezhetik:

1024 Budapest, Mechwart liget 1.,
vagy a racz.edit@masodikkerulet.hu címre küldhetik.

  • Rágcsálók okozta károk
    by budapestihirek on 2024.04.27. at 15:39

    A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A károk széles körét érinthetik, beleértve a fizikai károsodásokat, egészségügyi problémákat és gazdasági The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    by budapestihirek on 2024.04.26. at 08:34

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a “Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első nyomtatásban megjelent kiadványuk. K: Milyen nyelvkönyv az, amiben nincs egyáltalán The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Még sem az lesz, mint amit ígértek
    by budapestihirek on 2024.04.23. at 11:53

    Csaknem 8000 négyzetméter nagyságú új szakrendelő, 5600 négyzetméteres piac, valamint 5300 négyzetméternyi városháza, ezen kívül mélygarázs, közösségi tér és nem mellesleg rengeteg zöldfelület – a tervek szerint ilyen lesz Zugló The post Még sem az lesz, mint amit ígértek appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Hadházy Ákos – Orbán Dávid és a sóder biznisz
    by budapestihirek on 2024.04.20. at 18:26

    Arold Péter Tudjuk, hogy Hadházy Ákos most inkább a Parlamenten kívül politizál, abban lát lehetőséget a jelenleg regnáló kormány tevékenységeinek bemutatására és nem a szavazósdiban. A cikkben szerepel egy egy The post Hadházy Ákos – Orbán Dávid és a sóder biznisz appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Forgalmi változások az I Bike Budapest kerékpáros-felvonulás idején szombat délután
    by budapestihirek on 2024.04.19. at 15:57

     Az idén is megrendezik az I Bike Budapest kerékpáros rendezvényt és felvonulást április 20-án, szombaton. A résztvevők a Népligetből vonulnak a Városligetbe, többek között az Üllői út, a Ferenc körút, a Petőfi The post Forgalmi változások az I Bike Budapest kerékpáros-felvonulás idején szombat délután appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  Aradi Vértanúk 170 éve