Ki legyen kerületünk díszpolgára?

A kerület polgárai javaslatot tehetnek arra, hogy idén a képviselő-testület kinek adományozzon díszpolgári címet és II. Kerületért Emlékérmet.

A Budapest Főváros II. kerület díszpolgára, posztumusz díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki életművével, kiemelkedő munkásságával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá emberi magatartása alapján köztiszteletben áll, valamint hozzájárult a kerület jó hírnevének öregbítéséhez, elismerésre méltó hagyományainak gazdagításához.

Hirdetés

  Feed has no items.

A II. Kerületért Emlékérem azoknak a személyeknek, illetve személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a kerület fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a kerület értékeit növelő maradandó eredményt értek el.

A javaslatokat rövid indoklással együtt február 28-ig a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási Osztályának címezhetik:

1024 Budapest, Mechwart liget 1.,
vagy a racz.edit@masodikkerulet.hu címre küldhetik.

Budapest – Hírek a Fővárosból Hírek Budapest – Mi nem kérünk támogatást

 • Negyedik generációs robotsebészeti eszközt adtak át a Semmelweis Egyetemen
  by budapestihirek on 2022.06.25. at 09:37

  Negyedik generációs Da Vinci Xi robotsebészeti eszközt adott át a Semmelweis Egyetemen szombaton a kulturális és innovációs miniszter.         A most átadott sebészeti robot az egyik legfrissebb példája annak, hogy a The post Negyedik generációs robotsebészeti eszközt adtak át a Semmelweis Egyetemen appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Hétfőtől változások a tömegközlekedésben
  by budapestihirek on 2022.06.19. at 13:11

  Az iskolaszünet kezdetével több helyen is felújítások kezdődnek a fővárosban, ezért jelentősen változik a megszokott közlekedési rend. Június közepétől az M3-as metró szerelvényei csak az északi szakaszon járnak, a Göncz The post Hétfőtől változások a tömegközlekedésben appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • A Meki nem megy vissza az oroszokhoz, de…!
  by Arold Péter on 2022.06.10. at 17:18

  A napokban a közösségi oldalakon terjedni kezdet az a hír, hogy a MacDonald’s étteremlánc visszatér a piacra. Hát persze, hogy nem. Viszont egy vállalkozó felvásárolta a 850 üzlethelyiséget és ott The post A Meki nem megy vissza az oroszokhoz, de…! appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Lánchíd projekt – rakparti változások Budán
  by budapestihirek on 2022.06.10. at 14:09

  A Lánchíd korszerűsítési munkáinak következő lépéseként a híd stabilitása szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek rekonstrukciójára kerül sor az átkelő budai hídfőjénél. A munkák miatt június 20-tól augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a The post Lánchíd projekt – rakparti változások Budán appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Nem tudták megmenteni az orvosok a kisbuszban hagyott gyermeket
  by budapestihirek on 2022.06.10. at 12:07

  Mint azt a megyeinfo.hu egy gyermeket hagytak egy kisbuszban Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik teleülésén. Bekövetkezett a legrosszabb. A kisfiú életét már nem tudták megmenteni. A település honlapján egy rövid tájékoztató illetve The post Nem tudták megmenteni az orvosok a kisbuszban hagyott gyermeket appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

Minket érdekel a véleményed