Ki legyen kerületünk díszpolgára?

A kerület polgárai javaslatot tehetnek arra, hogy idén a képviselő-testület kinek adományozzon díszpolgári címet és II. Kerületért Emlékérmet.

A Budapest Főváros II. kerület díszpolgára, posztumusz díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki életművével, kiemelkedő munkásságával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá emberi magatartása alapján köztiszteletben áll, valamint hozzájárult a kerület jó hírnevének öregbítéséhez, elismerésre méltó hagyományainak gazdagításához.

A II. Kerületért Emlékérem azoknak a személyeknek, illetve személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a kerület fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a kerület értékeit növelő maradandó eredményt értek el.

A javaslatokat rövid indoklással együtt február 28-ig a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási Osztályának címezhetik:

1024 Budapest, Mechwart liget 1.,
vagy a racz.edit@masodikkerulet.hu címre küldhetik.

  • Megkérdeztük az illetékeseket
    by budapestihirek on 2024.03.25. at 08:19

    Arold Péter Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a napokban nekirohant Velence Önkormányzatának, a településen építendő uszoda ügyében. Kirohanását a Facebookon tette közzé, íme: Velence városvezetése nemet mondott The post Megkérdeztük az illetékeseket appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre
    by budapestihirek on 2024.03.24. at 19:47

    Április 2. éjfélig még van lehetőség pályázatot beadni a Habitat for Humanity Magyarország Önkormányzatok a lakhatásért című országos felhívására. A szervezet azokat az önkormányzatokat szeretné díjazni és felhívni eredményeikre a The post Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Körözési toplista
    by budapestihirek on 2024.03.24. at 15:19

    A képen látható személyeket a Magyar Rendőrség a velük szemben fennálló elfogatóparancs alapján keresi. Amennyiben valamelyiküket felismeri, vagy információval rendelkezik hollétéről, kérjük, tegyen bejelentést a körözött személy adatlapjáról elérhető üzenetküldő The post Körözési toplista appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Újabb 2.5 millió m3 kristálytiszta víz indult a Velencei-tóba!!! Ez további 11 cm vízszint-növelést jelent
    by budapestihirek on 2024.03.21. at 13:20

    Dr. Molnár Krisztián Facebook oldalán számolt be, hogy tovább tudják emelni a Velencei-tó vízszintjét a zámolyi tározó felhalmozott víz mennyiségének leengedésével. Mai nappal örömmel nyugtáztuk Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úrral, The post Újabb 2.5 millió m3 kristálytiszta víz indult a Velencei-tóba!!! Ez további 11 cm vízszint-növelést jelent appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Egyedül nem megy
    by budapestihirek on 2024.03.20. at 13:34

    A 6SZIN Egyedül nem megy című előadása arról híres, hogy aki elmegy megnézni, egytől egyig mindenki imádja. Mi jut eszedbe arról, hogy Egyedül nem megy? – Most édesapám halála jut The post Egyedül nem megy appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  Megnyílt az Oltalom Karitatív Egyesület VEDD és VIDD adományboltja