Virágzik a Margit-negyed – Újraindul a Nappali a Margit körút 54-ben

Őrsi Gergely 

Mostanra már egyértelműen látszik a Margit körúton és a környezetén, hogy a Margit-negyed projekt messze túlmutat egyszerű ingatlanhasznosítási tevékenységen.
Persze fontos szerepe van a negyed életében valamennyi beköltőzőnek. Minden üzlet, galéria, civil szervezet, látogató és vásárló élettel tölti meg a negyedet, ezért nagy örömmel és bizalommal fogadunk minden beköltözőt, akár piaci üzlethelyiségbe érkeznek, akár önkormányzatiba. 
Bár még mindig vannak kiadatlan helyiségek, és voltak, akik sajnos mégsem találták meg a számításukat, azt biztosan mondhatjuk, hogy a Margit körút és környezete el tudott rugaszkodni arról az évtizedes holtpontról, ami az élettelen, bedeszkázott kirakatú üzletek sorával volt bemutatható.
Továbbra is feladat az ingatlanhasznosítás, de már nem annyira fájó az üres ingatlanok száma, már nem riaszt el vállalkozókat, hogy két-két kiadatlan üzlethelyiség között kellene helytállniuk.
Nemcsak a Codic építkezés melletti platánfa megmentésére találtunk közös megoldást, hanem elkezdtük megújítani és zöldíteni a Margit körutat. Növényszigetek, tucatnyi fa, virágok és zöld parkolásgátló cölöpöket felváltó virágos ládák kaptak helyet a körúton, melyek igenis fontosak, amikor egy forgalmas utat igyekszünk élhetőbbé, otthonosabbá tenni.

A zöldítés mellett a Margit körút Bem József és Ankara utca közötti szakaszán megújult a járda a páros oldalon. Az új térkőburkolat a hagyományos aszfaltnál sok szempontból előnyösebb, főleg olyan útszakaszokon, ahol várhatóan többször kell felbontani az adott területet akár közművekkel kapcsolatos munkák miatt, hiszen a térkő könnyen felszedhető és visszatehető, vagyis kevésbé szennyező.
2022-ben egy ingatlanpályázati kört hirdetett az Önkormányzat a Margit-negyed területére. A pályázat sikeres volt: 18 ingatlant hirdettünk meg, 12-re érkezett be 30 pályázat. Mindez azt mutatja, hogy bár a magas hazai infláció és az építőipari árak elszállása is csökkentette a befektetési kedvet, mégis, a meghirdetett ingatlanok nagyobb része iránt volt érdeklődés.

  Az autómegosztást már kicsiként is el lehet kezdeni

A Margit-negyed mostanra újra életre kelt. Környékbeli ingatlanhirdetések fontos kapcsolódó információja, hogy egy iroda, lakás vagy üzlethelyiség a Margit-negyed területén belül van.

Az itt élők, a beköltöző vállalkozások, művészek, közösségek, civil szervezetek töltik meg élettel a negyedet. Ők válnak a Margit-negyed közösségévé, miközben az önkormányzat igyekszik programokat, workshopokat szervezni, társasházi együttéléshez tanácsot és segítséget nyújtani.

Vár még ránk feladat az eddigi eredmények megőrzésén túl, és továbbra is célunk, hogy minél több homlokzatfelújítási és homlokzattisztítási pályázatot írjunk ki, ezzel is segítve az újjáéledő Margit-negyedet. 
Mindenkit szeretettel várunk a Margit-negyed Nappali programjain, kvízzel, társasjátékkal, előadásokkal, workshoppal, beszélgetésekkel, balkonkertészkedéssel és helytörténeti sétával is készülünk.Találkozzunk a Margit-negyed Nappalijában!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .