Kelendőek a Margit-negyed önkormányzati ingatlanai

Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés a Margit-negyed meghirdetett ingatlanai iránt, hiszen öt hét alatt több mint 130 pályázat érkezett 22 önkormányzati helyiségre.

A napokban elkezdődött a május 31-ig beérkezett pályázatok elbírálása, és hamarosan újabb ingatlanokat hirdetnek meg.

A II. Kerületi Önkormányzat 2020 őszén hirdette meg Margit-negyed programját, mely a Margit-körút és közvetlen vonzáskörzetének kulturális és gazdasági újrapozicionálását tűzte ki célul.

A program egyik első lépéseként a területen elérhető üres önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanoknak kívánnak bérlőket és üzemeltetőket találni.

Az ingatlanhasznosítási programnak nem csupán az a célja, hogy az érintett ingatlanok visszakerüljenek a piaci körforgásba, hanem hogy a leendő bérlők a program által meghatározott közösségi és kulturális célok elérését is partnerként segítsék.

Idén tavasszal több partnerszervezet már a programon keresztül juthatott ingatlanhoz, majd április végén további helyiségeket hirdetett meg az önkormányzat a Margit-negyed platformjain.

Május 4-én elindult egy közterületi és online kampány is a program népszerűsítésére. Alig két héttel a kampányindítást követően már a legtöbb ingatlanra érkezett releváns pályázat, így a Margit-negyed Döntés-előkészítő és Tanácsadó Testület úgy határozott, hogy mihamarabb munkához lát, és a május 31-ig beérkezett pályázatokat kiértékeli a következő hetekben, hogy a nyáron a legtöbb ingatlan esetében megkezdődhessen az érdemi munka.

További információ >>> https://bit.ly/3vQ8JZt

10920Kelendőek a Margit-negyed önkormányzati ingatlanai