Átadták az első Szent Kamill-díjakat

A díjjal kiemelkedően teljesítő mentődolgozók munkáját ismeri el a II. Kerületi Önkormányzat.

A Szent Kamill-díj megalapításáról idén januárban született döntés, a díjjal a II. Kerületi Önkormányzat a városrész lakosságáról gondoskodó hivatásos mentődolgozók áldozatos tevékenységét kívánja elismerni anyagilag és erkölcsileg egyaránt.

Évente két olyan mentődolgozó kaphatja meg, aki az Országos Mentőszolgálatnak a kerület területén szolgálatot ellátó állományában dolgozik, és aki a szakterületén huzamosabb ideig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy az adományozást megelőző év során kiemelkedő helytállással tett tanúbizonyságot a kerületi lakosság egészségi állapota, tájékoztatása, valamint a katasztrófák elleni védekezés, a veszélyhelyzetek megelőzése, a károk felszámolásában való részvétel iránti elkötelezettségéről.


Az egyik díjazott személy mindig a Pesthidegkúti Mentőállomás dolgozói közül kerül ki. Az első Szent Kamill-díjakat Őrsi Gergely polgármester adta át a hidegkúti állomáson gépkocsivezetőként dolgozó Dombóvári Péternek május 10-én, majd 17-én a Budai Mentőállomás mentőtechnikus munkatársának, Horváth Márknak.
– Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy a mentők napján adhattam át a II. kerület első Szent Kamill-díját – mondta a polgármester a hidegkúti díjátadón Dombóvári Péternek gratulálva. – A Szent Kamill-díjjal is igyekszünk elismerni azok munkáját, akik a kerület lakóinak ellátásáért, biztonságáért dolgoznak – tette hozzá.

Május 17-én is a Budai Mentőállomáson Horváth Márknak adta át a Szent Kamillt – az ápolók és ápolónők védőszentjét – ábrázoló II. kerületi díjat, és megköszönte minden mentősnek, hogy számíthatunk rájuk a bajban. Az eseményen részt vett Kovács Márton alpolgármester is.
A Szent Kamill-díjat a polgármester az Országos Mentőszolgálat Pesthidegkúti Mentőállomás dolgozói és az Országos Mentőszolgálat javaslata alapján ítéli oda.


10540Átadták az első Szent Kamill-díjakat