Családi Főzőtanfolyam

Főzz egészségesen, Főzz mentesen! Családi főzőtanfolyam, ahol az allergia, intolerancia kerül fókuszba!

Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat. Karfiolpizza és húsos palacsintatorta készítésével indult el az önkormányzat első családos főzőtanfolyama az Újlaki Általános Iskola felújított tankonyhájában. A családok tagjai, köztük apukák és gyerekek a kézmosást követően kötényt kötöttek és Kisa Judit dietetikus vezetésével elkészítették a kétféle gluténmentes ételt, amit együtt fogyasztottak el a kétórás főzés után.

Az országosan is egyedülló kezdeményezésnek helyet adó tankonyhát Láng Zsolt polgármester, Szigeti Szabolcs helyettes államtitkár és Gábor Áron, az iskola igazgatója adta át.

A II. Kerületi Önkormányzat célja, hogy aktív korúak számára indítson egy olyan programsorozatot, ami eligazodási pontként szolgál az allergiák, intoleranciák és különböző diéták között, valamint az egészséges életmódot tűzi zászlajára. A kétalkalmas tanfolyam gyakorlati segítséget ad a fenntarthatóbb háztartás kérdésében is. Az alkalmak során szakképzett dietetikus ismerteti meg a különlegesebb alapanyagokat, hajdinát, kölest kóstolhatnak a résztvevők, megismerkedhetnek a ritkán használt zöldségek– a főzeléken, a pároláson és a salátán túli felhasználásáról is.

A főzőtanfolyamokra folyamatosan lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, többek között azért, hogy aki gyermekfelügyeletet igényel, az előre tudja jelezni. Érdeklődni Huszár Eszternél a huszar.eszter@masodikkerulet.hu e-mail-címen vagy a (06 1) 346-5503-as számon lehet.

  KINCSKERESŐ TÁBOR I.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .