AKTUÁLIS HÍREINK

Jelentés Adanából 2023. február 17.

A veszélyhelyzeti egészségügyi csapatok WHO (Egészségügyi Világszervezet) koordinációjában működik közre teljes munkaidőben a mai naptól a katasztrófavédelem Törökországban dolgozó logisztikusa. Ábrahám Márton tűzoltó alezredes, a BM OKF nemzetközi főosztályának helyettes vezetője az adanai központban dolgozik jelenleg.

Európai Uniós munkacsoporti irányítóbizottság ülésezett a főigazgatóságon 2023. február 17.

Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában tartotta éves ülését a veszélyes anyagokkal kapcsolatos ipari balesetek megelőzéséről szóló Seveso III. Irányelv Műszaki Munkacsoportjának Irányítóbizottsága. A résztvevőket Kovács Bonifác tű. ezredes, országos iparbiztonsági főfelügyelő köszöntötte.

Földrengés volt a horvátországi Krk-sziget közelében 2023. február 16.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint földrengés történt csütörtök délelőtt Horvátországban, a Krk-sziget közelében. A földmozgás erőssége 4,9-es volt a Richter-skálán. A földrengést Magyarországon is érzékelték, a szeizmológiai obszervatórium erről Mohácsról kapott jelzést. Ugyanakkor károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

„A füstérzékelő életet menthet” – jubileumi alkotói pályázat 2023. február 15.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023-ben immáron tizedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az iskolások körében.

Díszparancs 2023. február 14.

A HUNOR Mentőszervezet tagjai 2023. február 6. és 12. között Antakya-ban a nap 24 órájában, megfeszített munkával 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az összedőlt épületek romjai alól. Hivatásukhoz méltó, kiemelkedő helytállásuk, bátor, önfeláldozó magatartásuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szervezet valamennyi tagját példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szervek teljes személyi állománya elé.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen